Pagrindinės temos
Į klientą orientuota aplinka:
- Kintantis klientų požiūris.
Klientų aptarnavimo samprata:
- Aptarnavimo aspektai: objektyvūs, subjektyvūs;
- Profesionalaus klientų aptarnavimo principai;
- Kas sudaro kliento suvokimą apie paslaugos kokybę?
- Kliento pasitenkinimas ir lojalumas;
- Praktinė užduotis.
Klientus aptarnaujančiojo darbuotojo nuostatos ir kaip jos įtakoja rezultatus?
- Darbuotojo kompetencijos;
- Pozityvus paslaugos suvokimas;
- Kuo organizacijai naudingas dėmesys klientui?
SANTYKIŲ UŽMEZGIMO SU PASLAUGOS/PRODUKTO PIRKĖJAIS YPATUMAI
- Teigiamo mikroklimato kūrimas, malonus aptarnavimas;
- Kaip organizacija sukuria paslaugos visumą;
- Trys aptarnavimo lygiai;
- Pagrindiniai bendravimo įgūdžiai ir jų panaudojimas aptarnaujant klientą. Praktinė užduotis;
- Bendravimo su klientu procesas, informacijos perdavimo ir supratimo netikslumų priežastys. Bendravimo etapai;
- Praktinė užduotis;
- neverbalinio (nežodinio) bendravimo pagrindai (kūno judesių kalba);
- Pozityvus savo pozicijos pristatymas. Praktinė užduotis;
- Klientų informavimo klaidos.
Konfliktinės situacijos:
- Klientų kaltinimo neutralizavimo būdai;
- Konstruktyvūs veiksmai kaltinimo situacijoje. Praktinė užduotis;
- Kaip IŠTAISYTI blogą bendravimą su klientu?
- Kaip klientui profesionaliai pasakyti “ne” Praktinė užduotis;
- Daug klientų vienu metu;
- Netinkamas darbuotojo elgesys padarius klaidą;
- Kaip elgtis suklydus? Praktinė užduotis;
- Pagrįstos ar nepagrįstos kliento pretenzijos;
- Asmenybės ypatumų apspręstas kliento ar darbuotojo elgesys;
- Elgesio tipai. Kaip suskirstyti klientus pagal jų elgseną?
- Emocinė kompetencija darbe su klientais;
- Konfliktų tipai ir konfliktų sprendimo stiliai;
- Konfliktinių situacijų valdymas. Praktinė užduotis.
Teigiamo organizacijos įvaizdžio kūrimas:
- Kodėl svarbus organizacijos įvaizdis?
- Bendravimo su klientais atmintinė.
Trukmė: 8 ak. val.
* Į kainą įskaičiuotos kavos pertraukėlės.
* Asmenys, dalyvavę seminare gaus jų dalyvavimą patvirtinančius pažymėjimus bei metodinę medžiagą.
Daugiau informacijos: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.